EK Junioren & Young Riders 2019

Vrijdag 30 augustus en zaterdag 31 augustus werd in Brachfeld, Duitsland, het Europees kampioenschap voor Young Riders en Junioren gehouden. Er waren dit jaar helaas geen Nederlandse deelnemers afgevaardigd naar dit evenement. We hopen hier in 2023 natuurlijk wél te kunnen deelnemen met een team van jeugdruiters, want: de jeugd heeft de toekomst!

Op vrijdag begonnen de deelnemers aan de uitdagende POR. Aan het einde van dit eerste evenement nam Frankrijk de leiding, vóór Duitsland en Portugal. Individueel bezetten vijf Fransen de eerste vijf plaatsen. Op zaterdag werd de MA verreden, waar de Fransen opnieuw bovenaan eindigden, zowel bij de Young Riders, als in de Juniorenklasse. De PTV bestond uit 16 obstakels, met bijvoorbeeld een slalom, een trap, sprongen en hellingen. Dit onderdeel werd opnieuw door een Fransman gewonnen.

Totaaluitslag Young Riders (solo):
Goud: Frankrijk, Zilver: Duitsland, Brons: Portugal.

Totaaluitslag Junioren (duo):
Goud: Frankrijk, Zilver: Oostenrijk, Brons: Frankrijk (Frankrijk had 2 deelnemende equipes).

Een overzicht van de uitslagen vindt je hier (in het Duits).

Frédéric Bouix, President van FITE: “We hebben afgelopen voorjaar de junioren-klasse geintroduceerd. De barrière voor het uitoefenen van TREC, is bij jonge mensen vaak de vrees voor de oriëntatie (POR). In deze nieuwe klasse gaan de jongeren samen op weg, wat erg geruststellend is. Het nieuwe format heeft veel succes gehad en naar verwachting zal deze klasse permanent worden uitgeschreven, wereldwijd en op Europese kampioenschappen.”

De foto’s hieronder geven een mooi sfeerbeeld van de wedstrijd.
Geplaatst met toestemming van Bettina Klingmüller en Ingrid Helmes.

Wereldkampioenschap TREC 2020

De officiële aankondiging van FITE laat voorlopig nog op zich wachten, maar we willen jullie alvast laten weten dat het Wereldkampioenschap TREC, dat georganiseerd wordt eind Augustus/begin September 2020, zal gaan plaatsvinden in het Duitse Weitershain. Sommigen zullen ivm de Europacup wedstrijd die hier jaarlijks verreden wordt, al bekend zijn met het prachtige heuvelachtige landschap dat op slechts enkele uren afstand ligt. Het zou geweldig zijn als we volgend jaar Nederlandse deelnemers kunnen afvaardigen naar dit evenement. Heb jij de ambitie om deel te nemen? Vraag dan alvast meer informatie over de kwalificatieprocedure aan bij Ingrid Peters via wedstrijd@trec-club.nl