Lidmaatschap

Join the club!

Ben je enthousiast geworden en wil je je aanmelden als lid bij TREC Club Nederland?
Bekijk de algemene voorwaarden en download het inschrijfformulier. Het ingevulde formulier kun je per mail naar ons terugsturen via ledenadministratie@trec-club.nl.

Na ontvangst van je inschrijfformulier krijg je een bevestiging van onze ledenadministratie. Na betaling van de contributie ontvang je de ledenpas.

Contributie 2024

• Rijdende leden: € 40,00
• Men leden: € 20,00
• Niet rijdende leden: € 20,00

Ben je nog geen KNHS lid en wil je lid worden van TREC club Nederland? Dan word je tegelijkertijd als lid aangemeld bij de KNHS voor een bedrag van €27,50 per jaar, inclusief alle voordelen behorende bij een volwaardig KNHS lidmaatschap.

Word je lid na 1 juli? Dan betaal je de helft van de contributie.
Meld je je aan na 1 oktober, dan betaal je een contributie van € 5,00.
Nieuwe leden betalen eenmalig entree kosten van € 15,00.

FITE

De ‘Federation Internationale de Tourisme Equestre‘ is de recreatieve zusterorganisatie van de FEI en is gevestigd in Frankrijk. De doelstelling van FITE is het samenbrengen van verschillende landen, het coordineren en stimuleren van alle toeristische activiteiten waarbij paarden betrokken zijn. Momenteel zijn 20 landen verbonden aan de FITE, waaronder Nederland. De FITE licentie voor Nederland is sinds 2018 bij onze nationale wedstrijdbond KNHS ondergebracht. Deze licentie maakt het mogelijk voor leden om ook te starten op officiële buitenlandse TREC en Traditionele Working Equitation wedstrijden.

FITE-logo_trec-club-nederland

KNHS

Het deelnemersveld van TREC wedstrijden bestaat uit een mix van recreanten en fanatieke wedstrijdruiters (of -menners). Om het steeds populairder wordende TREC te promoten onder de Nederlandse paardensportliefhebbers, hebben de TREC club Nederland en de KNHS sinds 2016 een samenwerkingsovereenkomst. Omdat TREC club Nederland een KNHS vereniging is, word je bij aanmelding automatisch ook KNHS lid (als je dat nog niet was). Het is mogelijk om bij meerdere verenigingen lid te zijn. Zoals bijvoorbeeld de locale vereniging waar je deelneemt aan dressuur of springen en daarnaast ook van de TREC club.

knhs_logo_trec-club-nl

Geen lid, toch TREC?

Als je er eerst nog even over wilt nadenken om lid te worden, of wanneer je eerst een TREC wedstrijd wilt proberen, zonder direct lid te worden van TREC club Nederland, kun je 3x keer per 2 jaar meedoen aan TREC-wedstrijden, waarvan maximaal 2 wedstrijden in 1 jaar. Om vaker deel te nemen kun je daarna alsnog lid worden van TREC club Nederland. Het voordeel van lidmaatschap is dat je op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen rondom TREC en Traditionele Working Equitation. Ook kun je je verder ontwikkelen in de sport en wellicht later doorontwikkelen tot deelnemer aan internationale wedstrijden, Europese- of Wereldkampioenschappen.