Trainingen

Challenge yourself!

TREC is waanzinnig gaaf, maar we kunnen ons helemaal voorstellen dat je niet precies weet waar je moet beginnen. Hoe vind je nu eigenlijk je weg met zo’n stafkaart? En wat kun je verwachten bij de verschillende PTV-hindernissen?

Om dit probleem te ondervangen, heeft TREC club Nederland samen met KNHS buitenrijden, een online cursus ontwikkeld over het starten met trainen voor TREC. In deze cursus leer je alles over de verschillende onderdelen en hoe je zelfstandig een begin maakt met TREC oefeningen: https://www.buitenrijden.nl/cursussen/cursus-trec/

Regelmatig worden er, op verschillende locaties in Nederland, trainingen georganiseerd. Er zijn trainingen voor de beginnende ruiter, waarin alles over de sport wordt uitgelegd, maar ook voor de meer ervaren TREC ruiter die graag de puntjes op de i wil zetten.

Klik op agenda voor een overzicht van zowel oefendagen, als wedstrijden, die georganiseerd worden door leden van TREC club Nederland of partners (KNHS, FNRS). TREC club Nederland is zelf geen partij in de organisatie van bovengenoemde trainingen. Wel kunnen mensen die interesse hebben in een training, clinic, demo of oefendag, mailen naar de TREC club. Zij worden dan doorgestuurd naar een beschikbare persoon die dit kan verzorgen.

Wil je zelf alvast wat oefenen met het lezen van stafkaarten? Via deze website kun je zelf een kaart genereren van het gebied waar je wilt gaan rijden.

Onlangs zijn er verschillende online initiatieven opgestart om op afstand hulp bij training te verkrijgen. Een van deze initiatieven wordt door een aantal wedstrijdorganisatoren en juryleden van TREC club Nederland ondersteund. Kijk voor meer informatie op https://trecnl.online