Op 1 mei is het weer de jaarlijkse Bixiedag in Ermelo. Het grootste ponyfeest van het jaar dat je niet mag missen als je van pony’s houdt. De inschrijving is al een poosje open en een aantal rubrieken is al vol, maar er is nog voldoende plaats om mee te doen aan andere leuke rubrieken. Meld je dus gauw aan voordat de laatste rubrieken ook vol zijn. Wat dacht je van TREC? Een super leuke uitdaging voor jou en je pony!

Durf jij met je pony over een bruggetje te lopen? En ben jij zo lenig dat je liggend op de hals van je pony onder lage takken door kunt rijden? Lijkt het je ook leuk om te slalommen? Dan is de TREC-les tijdens de Bixiedag echt iets voor jou!

Bij TREC is het heel belangrijk dat je goed kunt samenwerken met je pony. Bij een echte TREC-wedstrijd zijn er verschillende onderdelen. Bij het eerste onderdeel maak je een buitenrit, maar dat is niet zomaar een gewone buitenrit. Je tekent eerst zelf de route in op een kaart van de omgeving en met die kaart ga jij de weg zoeken. Een soort spoorzoekertje dus! In het tweede onderdeel ga je laten zien hoe jij je pony zo langzaam mogelijk kunt laten galopperen en hoe je hem zo snel mogelijk kunt laten stappen. Het laatste onderdeel is een parcours. Dit kunnen kleine hindernissen zijn om te springen zoals een boomstammetje, maar je komt ook andere oefeningen tegen. Bijvoorbeeld vanaf zijn rug een hek opendoen of met je pony door een waterplas stappen. En het mooiste is, als je iets te spannend vindt mag je het gewoon overslaan.

Dit laatste parcours gaan we oefenen tijdens de Bixiedag. We gaan ergens onder door, tussendoor en over een bruggetje heen. We rijden ook met de teugels in 1 hand. Lijkt het je leuk? Meld je dan nu snel aan! Er zijn nog een paar plekken open bij TREC.

Je kunt je nog aanmelden voor de volgende onderdelen tijdens de Bixiedag:

Dressuurwedstrijden
Springwedstrijden
Menwedstrijden
Dressuurles
Springles
Voltigeles
Marathonles
Westernles
Working Equitation les
TREC les
Endurance training
SoSo Bixie Jumpspel
Paardenvoetbal

Klik hier om je in te schrijven

GOED OM TE WETEN

De Bixiedag is voor iedereen van 4* tot en met 13 jaar (menners vanaf 7 jaar) die lid is van de KNHS en niet hoger dan L-niveau rijdt. Als je mee wilt doen aan de Bixie Rubrieken heb je een Bixie startkaart nodig, deze startkaart is gratis. Ook kinderen zonder eigen pony zijn van harte welkom. Ieder jaar zijn er namelijk leuke activiteiten zoals de voltigeles en paardentaarten maken. Wil je niets missen en op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes over de Bixiedag? Hou het Facebook-event in de gaten!

* Voor deelname van kinderen in de leeftijdsgroep 4 tot 6 jaar aan Bixierubrieken gelden de volgende spelregels;

Door kinderen onder de 6 jaar kan alléén deelgenomen worden aan de Bixie begeleidingsproef, de AA-dressuur en het AA-springen en aan de spelletjes. Hierbij is het niet toegestaan dat het kind zelfstandig rijdt. Deelnemers onder de 6 jaar moeten begeleid worden door een begeleider van 18 jaar of ouder waarbij het verplicht is dat de pony is aangelijnd zowel tijdens de proefjes als tijdens het losrijden.
Inschrijven en deelnemen aan Bixie rubrieken is alléén mogelijk met een Bixie start/stempelkaart
Kijk voor meer informatie op www.knhs.nl/bixiedag

Bron: KNHS