Wedstrijdverslag TWE wedstrijd Manege de Paardenhoeve

Zondag 24 Juni 2018 hebben wij een zeer geslaagde eerste Traditionele Working Equitation wedstrijddag mogen organiseren in Bergen op Zoom. Met een prachtig deelnemersveld, een fijn team aan vrijwilligers en officials en ontzettend goed weer kon dit ook bijna niet anders!

In alle vroegte zijn wij begonnen met de Klasse B. Deelnemers vanuit zowel binnen als buitenland verschenen aan de start. Tevens namen er twee van onze eigen jeugd amazones deel aan de klasse B Bixie! Voor velen was het hun eerste wedstrijdervaring binnen deze tak van paardensport. Het was dan ook erg mooi om te zien hoe zowel het publiek als onze jury; de heer Roland Heiss, deze nieuwe en startende combinaties motiveerde en ondersteunde in deze vaak toch spannende situatie.

Voor ons als organisatie was het een erg mooie ervaring om opnieuw te mogen waarnemen hoe de Working Equitation groeit in Nederland, en dat er bij elke wedstrijd weer nieuwe combinaties kennis komen maken met de sport. De klasse B was dan ook mooi gevuld. Dit was dan ook een van onze doelen, de sport hier in de regio introduceren en promoten!

Na de middagpauze waarbij we gezellig met zijn alle geluncht hebben was het tijd voor de Klassen L, M en Z. Bekende maar ook, voor ons, nieuwe gezichten namen deel en ondertussen liep het publiek af en aan. Niet alleen onze eigen klanten en liefhebbers van de sport stonden aan de zijlijn, ook vele wandelaars en fietsers die de locatie passeerden bleven lange tijd kijken naar de spectaculaire trailritten en prachtige dressuurproeven.

Wij hebben gemerkt dat de sport echt is gaan leven hier, in de aanloop naar, tijdens en vooral ook na de wedstrijd. Voor ons een reden om absoluut door te gaan met het organiseren van en promoten van de Working Equitation.
Dankzij onze sponsoren; de Heimolen Ruitersport en de Suijkerpot mochten de winnende combinaties met mooie prijzen naar huis. En daarnaast heeft Van Eekeren bijgedragen aan de ontwikkeling van een prachtige trail!

Wij bedanken het deelnemersveld, de sponsoren, vrijwilligers en officials voor hun bijdrage en kijken terug op een ontzettend mooie eerste eigen wedstrijd. Wij hopen velen van jullie in de toekomst opnieuw te ontmoeten en zien jullie graag terug bij een van onze volgende Working Equitation evenementen.

Het team van Manege de Paardenhoeve, Bergen op Zoom