FITE Europese Kampioenschappen 2020

Dit jaar worden de Europese Kampioenschappen door FITE al vroeg in het jaar georganiseerd door gastland Frankrijk, in Montpellier.
Na het succesvol verlopen EK in Italië in 2019, zal Chef d’Equipe Stans Peters opnieuw trachten een zo sterk mogelijke nationale ploeg op te stellen. Binnenkort meer over de deelnemers die momenteel in de race zijn voor een kwalificatie!

Datum: 12 t/m 14 juni 2020
Locatie: 
Montpellier, Frankrijk

UPDATE JULI 2020: FITE heeft ons op de hoogte gebracht van het feit dat het EK Working Equitation is uitgesteld (onder voorbehoud van de huidige ontwikkelingen), naar 2021, in verband met de wereldwijde COVID-19 problematiek. 

FITE Europese Kampioenschappen 2019

Dit jaar worden de Europese Kampioenschappen door FITE georganiseerd in Narni, Italië en Nederland heeft zowel Young Riders als  Senioren kunnen kwalificeren voor deelname. Onder begeleiding van Chef d’Equipe Stans Peters zullen zij begin oktober afreizen naar het zuiden. Wil je meer weten over dit prestigieuze evenement, onze Nederlandse teamleden en hun geweldige sponsoren, houdt dan deze pagina goed in de gaten!

Datum: 3 t/m 6 oktober 2019
Locatie:
Centro Ippico Regno Verde, Via Flaminia, Ternana, 05035 Narni TR, Italië

Voorlopig programma:

Donderdag 3 oktober
14.00u Vet-Check
17.30u Openingsceremonie

Vrijdag 4 oktober
10.00 Dressuur Young Riders
14.00 Dressuur Senioren

Zaterdag 5 oktober
09.30 Stijltrail Young Riders, aansluitend Senioren
15.00 Runderwerk Young Riders, aansluitend Senioren

Zondag 6 oktober
09.00 Speedtrail Young Riders, aansluitend Senioren
16.00 Prijsuitreiking

Chef d’equipe

Stans Peters

Ik ben Stans Peters en chef d’équipe voor het Nederlandse team ruiters dat begin oktober deelneemt aan het Europees Kampioenschap FITE Working Equitation in Italië. In 2009 werd ik voor het eerst betrokken bij een Working Equitation wedstrijd. Destijds was Nederland blijkbaar nog niet zover dat deze paardensport discipline echt van de grond kwam. In 2017 werd een team Nederlandse ruiters naar Frankrijk afgevaardigd, om daar deel te nemen aan het FITE Europees Kampioenschap Working Equitation. Ik vond het geweldig om hier bij aanwezig te zijn. Dit kampioenschap heeft er toe bijgedragen dat het leuke, veelzijdige Traditionele Working Equitation wat bekender werd in Nederland. Ook in 2018 werd er een FITE Europees Kampioenschap georganiseerd. Deze keer in Eersel, Nederland! Hierbij was ik mede-organisator. Dit EK heeft de sport echt een boost gegeven in Nederland. Nu is het 2019 en gaan we met een Nederlandse afvaardiging naar Narni in Italië om daar deel te nemen aan het EK. Ons team bestaat uit Senior Astrid Bongers en Young Riders Robin Heuseveldt, Stan Hoeffgen en Ellis Oldenboom.

Ik voel mij vereerd dat de deelnemende ruiters mij gevraagd hebben om hun chef d’équipe te willen zijn. Met elkaar gaan wij de Nederlandse vlag vertegenwoordigen in Italië en gaan we zo de sport nog meer promoten!

Nederlandse deelnemers – Senioren

Astrid Bongers

“Sinds 2014 ben ik begonnen met de sport Working Equitation samen met mijn Mangalarga Marchador merrie. Sinds een aantal jaren beoefen ik samen met mijn Lipizzaner merrie Agnita de Traditionele Working Equitation op het hoogste niveau.

Deze sport pas heel goed bij mijn paarden en beoefenen we dan ook met heel veel plezier. Ik ben trots dat ik met Agnita de Nederlandse vlag op het Europese Kampioenschap Traditionele Working Equitation FITE mag vertegenwoordigen. Deze sport staat voor het samenwerken met je paard, met je teamgenoten & alle helpende handen die je nodig hebt deze sport te kunnen beoefenen.

Graag willen we dit laten zien op het EK, onder de Nederlandse vlag & samen met andere landen. Daarom vind ik het een hele grote eer om dit samen mogelijk te mogen maken. WE work together !!!”

Nederlandse deelnemers – Young Riders

Robin Heuseveldt

“Hallo allemaal, ik ben Robin en ben 18 jaar oud. Samen met Fritz heb ik me gekwalificeerd om mee te mogen naar het EK TWE in Italië! Ik hoop een inspiratie te zijn voor andere jeugd-ruiters, die misschien wel eens wat anders willen gaan doen dan alleen dressuur of springen. Wij gaan er vol goede moed op af en hebben er onwijs veel zin in! Want zeg nou eerlijk, niet iedereen kan zeggen dat ze op een Europees kampioenschap mogen gaan rijden. Dus daar zijn we natuurlijk erg trots op.”

Stan Hoeffgen

“Ik ben Stan Hoeffgen. Ik ben 21 jaar oud en ben geselecteerd om mee te rijden op het FITE Europees Kampioenschap in Italië in de categorie Young Riders. In 2017 ben ik begonnen met Working Equitation te rijden. Dit was een discipline die mij erg aanspreekt vanwege de verschillende onderdelen die je moet rijden tijdens een wedstrijd. Vooral de speedtrail en het runderwerk mag ik graag doen. Met mijn merrie Perlita gaat dat heel goed omdat zij heel wendbaar is en zetten we samen mooie tijden neer. Door Working Equitation ben ik op een hele andere manier met mijn paard bezig en dat is nu zo leuk.

Samen met 2 andere Young Riders, Robin Heuseveldt en Ellis Oldenboom, vertegenwoordigen wij Nederland tijdens het FITE Europees Kampioenschap in Italië. Samen met mijn vader Mark, die in de categorie senioren rijdt, gaan wij naar Italië en hoop ik dat er meer ruiters gaan volgen die net zoveel plezier krijgen in Working Equitation als ik.”

Ellis Oldenboom

“Ik ben Ellis Oldenboom, 15 jaar oud. In 2016 ben ik in contact gekomen met Traditionele Working Equitation. Ik reed toen met mijn pony Lucky Lady. Omdat Lucky Lady te klein voor mij geworden is ben ik dit jaar gestart met mijn pony King Kay.

Om mij goed voor te bereiden om op het niveau van de Young Riders wilde ik eerst zover zijn dat ik Z-dressuur kon rijden omdat ik in de Working Equitation eenhandig moet kunnen rijden en het onderdeel dressuur van de Working Equitation voor Young Riders ongeveer het zelfde niveau is als Z-dressuur.

Ik vind Working Equitation erg leuk om te rijden omdat het zoveel verschillende onderdelen zijn en niet alleen dressuur. Voor het onderdeel Runderwerk heb ik aparte trainingen gevolgd om samen met mijn pony het vertrouwen te hebben om dit onderdeel te kunnen rijden.

Ik ben heel blij dat is de kwalificatie eisen voor het EK in Italië heb gehaald en dat ik samen met King Kay mag rijden voor Nederland met nog 2 andere Nederlandse Young Riders Robin Heuseveldt en Stan Hoeffgen.”

Nederlandse afvaardiging – Juryleden

Ingrid Peters

“Hallo iedereen, ik zal mezelf even voorstellen: Ik ben Ingrid Peters (de dochter van Stans, die dit jaar onze chef d’equipe is). Ik beoefen sinds 2009 naast TREC, ook Working Equitation. Ik vind dat een mooie combinatie tussen dressuur en het werken met runderen. Voor mijn gevoel kwam ik weer een beetje terug bij mijn roots die in het western rijden liggen. Voor TREC heb ik me regelmatig ingezet als chef voor de Nederlandse teams en heb ook zelf deelgenomen als ruiter aan een EK en WK TREC. Vorig jaar mocht ik tevens deelnemen op het EK in de Traditionele Working Equitation.
Omdat ik het super leuk vind om betrokken te zijn bij alle facetten van de sport, wilde ik me graag toeleggen op het jureren van de Traditionele Working Equitation.
Toen de uitnodiging kwam, heb ik mezelf aangemeld en werd ik gekozen om als jury Nederland te vertegenwoordigen tijdens het EK in Italië. Ik vind het een hele eer om te mogen gaan en heb er erg veel zin in om ook deze kant van een EK mee te gaan maken.”

Mark Hoeffgen

“Mijn naam is Mark Hoeffgen. Samen met mijn vrouw Vivian heb ik een manegebedrijf waar we veel facetten van de paardensport beoefenen, waaronder Working Equitation. Het veelzijdige karakter van deze sport sprak mij direct aan, nadat ik er jaren geleden mee in aanraking kwam. Om alle onderdelen goed te kunnen uitvoeren is een goede samenwerking met je paard essentieel. Dit is dan ook waar ik me bij uitstek op focus tijdens het trainen, coachen en jureren.

Door het uitvallen van een van de jurlyleden kreeg ik van FITE de kans om mij als jurylid in te zetten tijdens de aankomende Europese Kampioenschappen. Het lijkt mij een geweldige ervaring!”

Wil je komen kijken?

We zouden het leuk vinden als je onze combinaties wilt komen aanmoedigen!
Wanneer je op tijd boekt zijn er vanuit Nederland vrij goedkope vluchten te vinden naar het vliegveld van Rome. Het Hippisch Centrum Regno Verde is daar ten noorden van gelegen, op een ruim uur rijden. Er is ruim aanbod aan eenvoudige hotels in de omgeving, waaronder:

HOTEL NARNIA Viale della Stazione 12, 05035 Narni (TR).
Tel. +39 0744 751004. hotelnarnia@gmail.com

HOTEL LA ROCCA Via Flaminia Ternana 508, 05035 Narni (TR).
Tel. +390744.744423. info@laroccahotel.it

LA LOCANDA DEI 4 Via Tiberina, 1119, 05036 Narni Scalo (TR).
Tel. +390744.751488 Mob. +39338.4609681

SPONSOREN

Voor deelname aan dit internationale evenement, zijn de ruiters nog hard op zoek naar sponsoren, die hen financieel kunnen ondersteunen bij dit avontuur. Alle kosten (zoals voor transport, verblijf en inschrijving) komen voor rekening van de ruiters zelf. Zonder uw steun is het moeilijk om hun droom waar te maken. Onze sponsoren krijgen niet alleen onze eeuwige dank, maar daarnaast worden zij ook in het zonnetje gezet op deze website en onze social media kanalen. Ook op het wedstrijdterrein zullen we uw bedrijf vermelden dmv bijvoorbeeld een spandoek. Kunnen wij iets anders voor u betekenen? We denken graag met u mee! Voor meer informatie kunt u zich richten tot onze chef d’equipe Stans Peters: stans@trec-club.nl

Sporthorse Medical Diagnostic Centre SMDC

Het SMDC is een multidisciplinair centrum dat volledig is gericht op sportpaarden-management (preventie) en orthopedische problemen. Het team bestaat uit toegewijde dierenartsen en medewerkers die zich zullen inzetten voor de unieke “SMDC-ervaring”: aandacht voor cliënt en patiënt, streven naar een diagnose met een op maat gemaakt (multidisciplinair) behandelplan en een optimale nazorg.

SMDC ondersteunt de EK deelnemers op hun weg naar Italië, door middel van een gezondheidscheck en  -advies ter optimalisatie, in de aanloop naar de kampioenschappen.

Autobedrijf G. Doggen

Sinds januari 2015 zijn wij, een jong dynamisch autobedrijf, gestart in Bergen op Zoom. Vanaf maart 2017 zijn we gevestigd in het mooie pand aan de Gagelboslaan 161. Wij zijn gespecialiseerd in het onderhoud en reparatie van alle merken auto’s. ‘Kan niet, bestaat niet’ is ons motto. En altijd alles in overleg. Voor een nieuwe of gebruikte auto bent u bij ons ook aan het juiste adres. Door onze contacten in het binnen- en buitenland kunnen wij elke gewenste auto leveren.

Pura Nobleza

Pura Nobleza heeft zich gespecialiseerd in exclusieve Spaanse en Portugese ruitersportartikelen welke zeer geliefd zijn binnen de Working Equitation. Onze producten komen rechtstreeks uit Spanje of Portugal en zijn hand gemaakt van de beste kwaliteit leder. In 2014 ben ik begonnen om mij om te scholen naar MSFC zadelpasser en heb ik mij gespecialiseerd in de korte, vaak moeilijke, ruggen van de PRE.We hebben een zadelpasservice en een kleine mobiele shop en komen op afspraak bij u langs, in Nederland en België. Ook in de avonduren en in het weekend! U zult ons regelmatig tegen komen op evenementen waar wij met de Pura Nobleza stand onze prachtige producten presenteren. Naast zadelpasservice kunnen wij ook opvullingen en kleine reparaties aan zadels en hoofdstellen uitvoeren.