FITE Europese Kampioenschappen 2023

Onze Nederlandse ruiters hebben op vorige EK’s al mooie resultaten laten zien, waaronder op het EK in Frankrijk in 2017 een bronzen medaille voor het landenteam senioren. Op het EK van 2018 in Nederland werd opnieuw een bronzen medaille gewonnen, deze keer individueel op de stijltrail (senioren) en een individuele bronzen medaille op het runderwerk (young riders). Op het EK in Italie in 2019, werd zelfs individueel goud binnengesleept op het onderdeel Runderwerk (young riders) en als klap op de vuurpijl haalde het Nederlandse seniorenteam zilver binnen op het EK voor thuispubliek in 2022.

Ook dit jaar heeft chef d’equipe Monique Doggen samen met het bestuur, na een reeks kwalificatiewedstrijden een mooie Nederlandse afvaardiging samengesteld. Het Seniorenteam bestond uit Mark Hoeffgen, Vivian Hoeffgen en Robin de Ronde. De leden van het junioren team waren: Floor Petersen, Lieke Spaans, Femke Krist en Suzanne de Jonge.

In het zonnige Italiaanse Arezzo streden zij voor wat ze waard waren. Dit leidde tot prachtige resultaten van de Junioren. Floor Petersen behaalde op 3 van de 4 onderdelen podiumplaatsen en zo reed zij naar een zilveren medaille in het overall klassement. Teamgenootje Lieke Spaans pakte bovendien nog een gouden plak op het onderdeel runderwerk. Ook de andere junioren reden mooie scores en het juniorenteam behaalde brons, met slechts 2 punten achterstand op Frankrijk en de Italianen die in eigen huis goud wonnen.

Mark Hoeffgen trok de kar van de Nederlandse senioren. Met nette punten in alle onderdelen werd een individuele 10e plaats overall gescoord. De concurrentie van de Italiaanse, Franse en Duitse ruiters was groot. Het Nederlandse team viel helaas naast het podium met een vierde plaats in het landenklassement. Niet getreurd, volgend jaar beter!

Jurylid Ingrid Peters heeft namens Nederland deelgenomen aan het aanwezige jurycorps. Het waren lange, maar mooie dagen voor haar.

Dank aan alle Nederlandse officials, deelnemers, trainers, supporters en sponsoren voor jullie betrokkenheid bij dit prachtige evenement!

Chef d’equipe

Nederlandse deelnemers – Senioren

Mark Hoeffgen

Vivian Hoeffgen

Robin de Ronde

Nederlandse deelnemers – Junioren

Floor Petersen

Lieke Spaans

Femke Krist

Suzanne de Jonge

Nederlandse afvaardiging – Officials

Monique Doggen
Chef d’Equipe

Ingrid Peters
Jurylid

Jolanda Brasser
Bestuurslid

SPONSOREN

Onderstaande sponsoren hebben een fantastische bijdrage geleverd aan team NL:

Pura Nobleza

Dit jaar zal wederom Pura Nobleza met een stand op het EK staan. Pura Nobleza heeft zich gespecialiseerd in Working Equitation, Spaanse en Portugese ruiter-sportartikelen,zoals bijzondere zadels, hoofdstellen, bitten, borsttuigen, kleding en Portugese rijlaarzen welke je in deze sport terug ziet. Het aanbod is uitermate geschikt voor de Working Equitation maar zeer zeker ook voor de reguliere paardensport. Pura Nobleza is gediplomeerd MSFC zadelpasser en helpt ook jou graag in het (WE) zadel.
Alle zadels zijn ook KNHS goedgekeurd. Zoek je iets bijzonders? Wil je advies of informatie over de stijl van bijvoorbeeld je kleding of de optoming van je paard? Neem dan zeker contact met Danielle van Bokhoven op.
pura-nobleza-logo_trec-club-nederland_we-sponsor

Sporthorse Medical Diagnostic Centre SMDC

Het SMDC is een multidisciplinair centrum dat volledig is gericht op sportpaarden-management (preventie) en orthopedische problemen. Het team bestaat uit toegewijde dierenartsen en medewerkers die zich zullen inzetten voor de unieke “SMDC-ervaring”: aandacht voor cliënt en patiënt, streven naar een diagnose met een op maat gemaakt (multidisciplinair) behandelplan en een optimale nazorg.

SMDC ondersteunt de EK deelnemers op hun weg naar de Europese Kampioenschappen door middel van een gezondheidscheck en -advies ter optimalisatie, in de aanloop naar de kampioenschappen.

Harry’s Horse

Onze ruiters en paarden zullen voor de dag komen in een mooie outfit van Harry’s Horse. Paardensport en geluk zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De bijzondere band en relatie tussen mens en dier, wederzijds respect en vertrouwen. Het zijn ingrediënten voor vele onvergetelijke momenten. Harry’s Horse® levert al sinds 1974 de mooiste producten om maximaal te kunnen genieten van al het moois dat de paardensport te bieden heeft. Harry’s Horse® is in staat trends te vertalen naar vooruitstrevende concepten en uiteindelijk een zeer bruikbaar eindproduct. Ons streven is u altijd toegang te geven tot de meest recente ontwikkelingen op het gebied van materiaal, veiligheid, pasvorm en functie. De producten zijn constant aan veranderingen onderhevig om te voldoen aan de steeds strenger wordende eisen en de hoge verwachtingen van de consument. De markt is in beweging en Harry’s Horse® dus ook. U vindt de artikelen van Harry’s Horse® bij de betere ruitersportdetailhandel in Europa en zelfs ver daarbuiten.

Manege de Paardenhoeve en Louks

Ook dit jaar worden de gilets die onze Nederlandse ruiters dragen weer gesponsord door Manege de paardenhoeve , deze op maat gemaakte gilets worden verzorgd door www.louks.nl Na meer dan 10 jaar ervaring in de kledingbranche, gespecialiseerd in heren-, en damesmaatwerkkleding & de enorme passie voor paarden is Louks geboren. Anouk Smulders is actief wedstrijdruiter (geweest) in de disciplines dressuur, springen en eventing. Sinds een aantal jaren heeft zij paardrij jasjes ontwikkeld om te dragen op wedstrijd, wat tot erg mooie reacties leidde. Hierdoor werd de ambitie geprikkeld om het concept door te voeren tot een kledingmerk ; LOUKS. Nu kun jij ook shinen in een uniek wedstrijdjasje. Louks mocht de gilets leveren voor het hele team, ze zien er prachtig uit!

Overige sponsoren

Notenboom Techniek
Mulders Oudenbosch
Autobedrijf Niemantsverdriet
Autobedrijf Doggen
Mo Care
Hemi
Etienne Visuals

TWE sponsor:

puranobleza.com