Trainingen

Oefening baart kunst

Het belangrijkste onderdeel in de voorbereiding voor een TWE wedstrijd is de dressuurmatige beheersing van je paard. Het is daarbij belangrijk dat je je paard goed onder controle hebt en hij/zij netjes reageert op kleine hulpen. Voor het dressuurgedeelte kun je dus veelal gewoon terecht bij je eigen instructrice. In de TWE ligt de nadruk vooral op de gehoorzaamheid aan de hulpen van de ruiter, dus dit is iets waar je in de les extra aandacht aan kunt besteden.

In het parcours dat op stijl wordt afgelegd, wordt het vertrouwen van het paard in de ruiter meer op de proef gesteld, maar ook hierbij is de dressuurmatige beheersing tussen en tijdens de hindernissen erg belangrijk. Het is natuurlijk belangrijk dat je paard de obstakels overwint, maar in het stijlparcours telt ook vooral de wijze waarop je de hindernissen neemt. Het trainen van obstakels kun je op verschillende plaatsen doen. Op dit moment zijn er nog geen instructeurs voor Traditionele Working Equitation, maar voor de meeste obstakels kun je ook goed terecht bij een training op het gebied van Trail of TREC. Met een beetje creativiteit en wat hulp van de bouwmarkt kun je thuis ook zelf goed aan de slag met oefenen!

De meeste ruiters zullen voorafgaande aan een wedstrijd graag juist het koeienonderdeel eens willen oefenen. Je komt immers niet iedere dag een kudde loslopende runderen tegen. Voor TREC Club Nederland is het dierenwelzijn tijdens trainingen en wedstrijden van groot belang. Dit geldt natuurlijk voor onze paarden, maar ook voor de runderen waarmee gewerkt wordt. Om deel te nemen aan het wedstrijdonderdeel ‘Runderen’ dien je als ruiter in het bezit te zijn van een Rundercertificaat. Je kunt dit certificaat behalen door lessen te volgen bij 1 van de 3 erkende runderwerk-trainers. In Nederland zijn dat op dit moment Lotje Moerdijk, Peter van de Ven en Roland Heiss. Zij beoordelen of je veilig met je paard de ring in kan met een kudde koeien en of je op een goede en respectvolle manier omgaat met het vee.

Heb je interesse in een training, clinic, demonstratie of oefendag? Neem dan contact met ons op via info@trec-club.nl zodat wij je in contact kunnen brengen met een trainer uit jouw omgeving.

Onlangs zijn er nieuwe online initiatieven ontstaan op het gebied van Working Equitation. Een van deze initiatieven voor trainingshulp op afstand, wordt ondersteund door een aantal wedstrijdorganisatoren en juryleden van TREC club Nederland. Kijk voor meer informatie op: http://workingequitation.online

TWE sponsor:

puranobleza.com