De wedstrijd Traditionele Working Equitation van 27 t/m 29 april is weer voorbij. Een weekend vliegt voorbij als alles fijn verloopt.
Erg leuk dat er zoveel ruiters naar Eersel waren gekomen om aan de eerste wedstrijd van het seizoen deel te nemen.

Als eerste wil ik alle mensen bedanken die mee geholpen hebben om deze wedstrijd mogelijk te maken:
Lotje Moerdijk als jury en parcours ontwerper, Diana Hilhorst als schaduwjury (om ervaring op te doen op het hoogste niveau) en Aletta Stamhuis als ringsteward en schrijver. Vera de Boer en Ingrid Peters waren buiten deelnemers ook af en toe schrijver om de kneepjes van het jureren onder de knie te krijgen. Daarnaast waren er 4 heren (partners van ruiters) aanwezig die de zorgen op zich genomen hebben voor de koeien, het parcours, ringsteward en de muziek. Marcel Haarman, Gernick Kuik, Pieter Signer en Stefan Rutten bedankt voor jullie hulp. Koeien blij met water en eten en ruiters blij met het parcours dat telkens opgebouwd en recht gezet werd en de muziek die bij de diverse onderdelen te horen was. Ook wil ik Cor bedanken die ons allemaal op tijd heeft voorzien van eten en drinken. Vera Magereij en haar vriendin Anique Grit hebben voor ons alles gefilmd. Prachtige video’s heeft dit opgeleverd. Mooi materiaal voor jurycursussen. Ik hoop dat ik nog een compilatie kan maken in de vakantie. Vera en Anique bedankt dat jullie dit gedaan hebben. Daarnaast wil ik Peter Vd Ven en Anja bedanken voor het beschikbaar stellen van hun locatie. Wat zijn we toch bevoorrecht om hier elke keer weer een wedstrijd te mogen organiseren en dat we zondag door het slechte weer de Stijltrail en de Speedtrail in de grote bak mochten doen. Al deze mensen zijn zeer waardevol voor een organisatie van een wedstrijd. Als organisatie kan je nog zo iets leuk bedenken, maar zonder vrijwilligers is er geen wedstrijd voor ruiters mogelijk.

Ondanks jaren lange ervaring als organisator zijn er atijd leermomenten met elke wedstrijd, ook met deze wedstrijd. Heel waardevol wat je signaleert om de volgende keer te verbeteren. Je bent nooit te oud om te leren
Ik kan terug kijken op een fijne wedstrijd en ik hoop de vrijwilligers en deelnemers ook. Dit gaan we zeker vaker organiseren. Nu op naar de wedstrijd tijdens Horsemandays. Een nieuwe uitdaging, een wedstrijd tijdens een beurs.

Wil ik jullie nog wijzen op de prachtige foto’s die gemaakt zijn door Mary van den Boogaard. Ik heb ervan genoten om deze te bekijken en je kunt ze ook kopen bij haar.

Stans Peters