De Horseman Days, waar de wedstrijd Traditionele Working Equitation werd georganiseerd van 8 tot en met 10 juni, zitten er weer op .
Er was een mooi aantal deelnemers aanwezig. Vooral de klasse Z senioren was goed vertegenwoordigd met 11 deelnemers, 4 Young Riders, 4 M senioren en 4 L ruiters. De eerste dag, vrijdag 8 juni, begon met heel veel regen. Gelukkig toen om 12 uur de dressuur van start ging was de regen opgehouden en kwam de zon tevoorschijn. De zon is alle dagen gebleven en het was zelfs erg warm. De tweede dag, zaterdag 9 juni, werd de stijltrail gereden en de derde dag, zondag 10 juni, het runderwerk in de morgen en ’s middags de speedtrail.
Vooral zaterdag en zondag stond er veel publiek bij de ring. Mooi om te zien dat deze tak van sport zoveel belangstellenden trok.

Er waren verschillende ruiters die dit keer een klasse hoger startten. Geweldig dat men de stoute schoenen heeft aangetrokken en het gingen proberen. Ook zag ik bij verschillende ruiters een flinke progressie in hun rijden en ik zag veel ruiters met blije gezichten die duidelijk genoten van hun wedstrijd. De prijsuitreiking op zondagmiddag, duurde helaas langer dan gepland omdat ik een essentieel onderdeel van de rozetten thuis had laten liggen en dat er daardoor niet op elke dag een prijsuitreiking per onderdeel gedaan kon worden. Tja probleempje als je niet even naar huis kunt rijden om het op te halen.

Wat mij betreft kunnen we terugkijken op een mooi evenement en een mooie wedstrijd. Zegt niet dat alles perfect ging, want ook hier valt elke keer wel weer wat te leren. Je merkt zeker met 3 van zulke warme dagen dat je toch wat minder scherp wordt.

Daarnaast wil ik zeker een aantal mensen bedanken voor hun inzet dit weekend om deze wedstrijd weer mogelijk te maken:

Ook de TWE kent ‘de man van’ ?. Partners van ruiters of organisatoren die zich tijdens het weekend inzetten voor de wedstrijd. Marcel Haarman als parcoursontwerper, parcoursbouwer en de regelaar. Gernick Kuik die de muziek verzorgde tijdens deze dagen en overal hand en spandiensten verrichtte. Stefan Rutten die op zondag de tijdwaarneming op zich nam tijdens de speedtrail. Pieter Signer die altijd in het parcours stond om alles weer recht te zetten wat ruiters omvergereden hadden. Lejo Toet die voor de broodjes en de boodschappen zorgde en mee geholpen heeft om de ruiters te ontvangen op donderdag, sjouwer van de materialen op donderdag en maandag. Ricardo van Sikkelerus was ook van de partij om mee te helpen met het parcours van de trails, hij is tevens de man achter VS Trails. VS Trails en Lotje Moerdijk hadden hun hindernissen beschikbaar gesteld voor deze wedstrijd. Hartelijk bedankt want zonder hindernissen kunnen we geen parcours bouwen voor de trails. Daarnaast mogen we natuurlijk niet de juryleden, schrijver en ringstewards vergeten. Diana Hilhorst en Aletta Stamhuis waren om de beurt jury of ringsteward. Vera de Boer als schrijver en stand-in ringsteward Ingrid Peters die de taak van Diana overnam zodra zij haar dochter ging helpen voordat deze moest starten in de klasse Z Young Riders. Respect voor deze dames die al deze dagen in de blakende zon hebben gestaan en hun taken goed volbracht hebben. De omroep werd verzorgd door Lotje Moerdijk en Lejo Toet. Zij wisten het publiek te boeien met hun uitleg over Traditionele Working Equitation. Daarnaast had Frens die zondag de verzorging van de koeien op zich genomen. Iedere wedstrijdorganisatie die gebruik maakten van de koeien moesten met elkaar de verzorging regelen. Mary van den Boogaard was ook al deze dagen aanwezig om weer mooie foto’s te maken. Haar foto’s staan online en kunnen tegen een kleine vergoeding gekocht worden. Respect dat ook zij alle dagen in de blakende zon heeft gestaan om ons straks weer te voorzien van mooie foto’s

Langs deze weg wil ik ook alle sponsors bedanken voor het beschikbaar stellen van mooie prijzen voor de ruiters: CountryMill Horsesupport, Metazoa diervoeders, Sir-Lancelot, Pura Nobleza, VS Trails en Lotje Moerdijk. Hartelijk bedankt voor jullie bijdrage!

Tot volgend jaar op Horsemandays 2019!

Stans Peters